ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η Ολιγαρχία στοχεύει τις πόλεις - ΚΕΝΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ


Η συνωμοσία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 

  Η Ολιγαρχία στοχεύει τις πόλεις - ΚΕΝΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Στις 4 Απριλίου 2022, η Διακυβερνητική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), με όση φανφάρα μπορούσε να συγκεντρώσει, εξέδωσε μια νέα έκθεση - την τρίτη έκθεσή της φέτος - ανακοινώνοντας  για άλλη μια φορά, την απειλή της «Επικείμενης Κλιματικής Καταστροφής .» Σε μια δήλωση που συνόδευε την έκθεση, η IPCC απαίτησε, «Είναι τώρα η ώρα ή ποτέ», για υποχρεωτικές δραστικές μειώσεις στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και αερίου μεθανίου. Ο ψυχικά αμφισβητούμενος Τζον Κέρι- ο Ειδικός Προεδρικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα, απάντησε δηλώνοντας ότι η Έκθεση «αντιπροσωπεύει μια καθοριστική στιγμή για τον πλανήτη μας».

Αυτή η τελευταία Έκθεση της IPCC δεν θα ήταν ιδιαίτερα αξιοσημείωτη, αλλά για το γεγονός ότι αποτελεί μέρος αυτού που τώρα είναι ξεκάθαρα μια κλιμάκωση της χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας να επιβάλει την πλήρη βάναυση ατζέντα που ορίστηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τις Διασκέψεις του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή για την ερήμωση, αποβιομηχανοποίηση και εξάλειψη της εθνικής κυριαρχίας. Πολλές εθνικές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της επίμονης κυβέρνησης Μπάιντεν, καθώς και τα τεχνολογικά μονοπώλια της Silicon Valley και το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκρατορικού Κεντρικού Τραπεζικού Συστήματος, έχουν καταλήξει σε συμφωνία να εντείνουν την προσπάθεια να καταστρέψουν πλήρως ό,τι έχει απομείνει από την παραγωγική οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλα έθνη. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, «Είναι τώρα η ώρα ή ποτέ».

Η Ολιγαρχία στοχεύει τις πόλεις 

Στο ευρύτερο πλαίσιο αυτής της γενοκτονικής πρόθεσης ο παρατηρητής πρέπει να δει την πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε στις 19 Αυγούστου 2021 από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Klaus Schwab, για τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου Κέντρου Αστικού Μετασχηματισμού στην πόλη του Ντιτρόιτ. Αυτό που σχεδιάζεται τώρα είναι να χρησιμοποιηθεί η πόλη του Ντιτρόιτ ως πρότυπο για την πλήρη καταστροφή των ήδη κατεστραμμένων πόλεων της Αμερικής. Οι αντι-ανθρώπινοι καλικάντζαροι πίσω από αυτό το έργο είναι αλαζονικοί και κατά των κυρίαρχων κυβερνήσεων.  

Ανακηρύσσοντας το Νέο Κέντρο για τον Αστικό Μετασχηματισμό, ο Τζεφ Μέριτ, Επικεφαλής του Αστικού Μετασχηματισμού για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, δήλωσε: 

«Σε όλο τον κόσμο, οι πόλεις αντιμετωπίζουν άνευ προηγουμένου προκλήσεις από τον COVID-19 έως την κλιματική αλλαγή, εκθέτοντας βαθιές συστημικές ανισότητες. Καθώς χαράσσουμε μια πορεία προς ένα πιο βιώσιμο και δίκαιο μέλλον, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναλάβει αυτό το βάρος μόνη της. η αυξημένη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι απαραίτητη. Το Ντιτρόιτ είναι μοναδικά τοποθετημένο για να χρησιμεύσει ως το επίκεντρο για αυτό το έργο». Ο Maimunah Mohd Sharif, Εκτελεστικός Διευθυντής του UN-Habitat, πρόσθεσε: «Μέχρι το 2030, έξι στους δέκα ανθρώπους στον κόσμο αναμένεται να κατοικούν σε πόλεις. Χρειαζόμαστε επείγουσα αλλαγή νοοτροπιών, πολιτικών και προσεγγίσεων για την αστικοποίηση. . . .!!!

Το κέντρο του Ντιτρόιτ θα υποστηρίζεται από ένα παγκόσμιο δίκτυο ατόμων, που θα εδρεύουν κυρίως στα γραφεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Πεκίνο, τη Γενεύη, τη Βομβάη, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Τόκιο. Η πόλη του Ντιτρόιτ θα χρησιμεύσει ως δοκιμαστική περίπτωση για τον προβλεπόμενο «μετασχηματισμό» του Κέντρου, αλλά το Κέντρο θα χρησιμεύσει επίσης ως βάση του WEF/ΟΗΕ για τη δημιουργία παρόμοιων έργων σε πολλές άλλες πόλεις το συντομότερο δυνατό.

Η φύση του «Αστικού Μετασχηματισμού»

Πριν από τέσσερις μήνες, από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου , το Κέντρο Αστικού Μετασχηματισμού του WEF του Ντιτρόιτ πραγματοποίησε την Εναρκτήρια Σύνοδο Κορυφής για τον Αστικό Μετασχηματισμό.  Αυτή η τριήμερη εκδήλωση περιλάμβανε πολυάριθμες παρουσιάσεις, συνεντεύξεις και συζητήσεις, τα οποία είναι όλα διαθέσιμα για προβολή στον ιστότοπο του Κέντρου.

Αν εξετάσει κανείς όχι απλώς το Ντιτρόιτ, αλλά και δικές μας πόλης που έχουν καταστραφή από αίτια που προκάλεσαν οι οικονομικές πολιτικές των τελευταίων 30 ετών είναι απτή. Εκατομμύρια και άλλες αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας στη μεταποίηση και τη γεωργία έχουν απλώς εξαφανιστεί. Χιλιάδες έλληνες έχουν οδηγηθεί σε θέσεις εργασίας με χαμηλούς μισθούς ή στην εξάρτηση από την κρατική βοήθεια. Η φτώχεια έχει γίνει μόνιμη, και μαζί της η απελπισία που οδήγησε σε έκρηξη στη χρήση ναρκωτικών και στον εθισμό - που οδήγησε στην έκρηξη του αστικού εγκλήματος. Επιπλέον, οι αστικές υποδομές έχουν αποσυντεθεί και καταρρεύσει.

Αντίθετα, αυτό που ακούγεται στη διάσκεψη, ήταν ότι οι πόλεις πρέπει να «ξαναφανταστούν» και ότι όλη η αστική πολιτική -ΟΛΗ η αστική πολιτική- πρέπει να καθοδηγείται από "την αλλαγή του κλίματος." Τίποτα, απολύτως τίποτα, δεν επιτρέπεται να παραβιάζει την πράσινη ατζέντα.

Το μόνο θέμα που κυριαρχεί στην ατζέντα της κυβέρνησης μας είναι να γίνει η Ελλάδα «πράσινη». Διάβαζουμε για ποδηλατόδρομους, «ασφαλείς» πεζόδρομους, «έξυπνα» αυτοκίνητα & λεωφορεία και μην ξεχναμε..τις έξυπνες πόλης. Για τη στέγαση και στις άθλιες συνθήκες που πρέπει να διαβιώνουν οι άνθρωποι δεν αναφέρεται κανείς. Ούτε πώς πρέπει να αναπτύξουμε μια παραγωγική οικονομία έτσι ώστε οι οικογένειες να μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά  και να βιώνουν σε ένα αξιοπρεπές σπίτι και περιβάλλον. Όχι, αντίθετα, η κυβέρνηση αφιέρωσε  «Πράσινα Κτίρια» και στο πώς πρέπει να χτίσουμε κατοικίες που εκπέμπουν λιγότερο CO 2και Μεθανίου τόσο στην κατασκευή όσο και στην κατοχή. Δηλώνουν ευθέως ότι όλα τα νέα κτίρια πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες COP-26. Υπήρξε μια άλλη συζήτηση με θέμα «Υγιείς Άνθρωποι» που δεν ανέφερε την επέκταση των νοσοκομειακών εγκαταστάσεων ή τη βελτίωση της αναλογίας γιατρού/ασθενούς, αλλά επικεντρώθηκε στην «αστική κηπουρική», συμπεριλαμβανομένης της διδασκαλίας στους κατοίκους διαμερισμάτων πώς να δημιουργούν «κάθετους κήπους». Απαιτούν επίσης ότι πρέπει να επιβληθούν «νέα πρότυπα κατανάλωσης».

Μια απαίτηση των συμμετεχόντων είναι το 30 με 35 τοις εκατό της συνολικής χρήσης γης να διατίθεται για πάρκα και «πράσινους δρόμους», επειδή, όπως αναφέρουν, «οι πόλεις πρέπει πρώτα και κυρίως να υπηρετούν τη φύση».

Οι χρηματοδότες 

Ένα από τα πάνελ στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου ήταν η «Επανεξέταση της Συνεργασίας Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» και σε αυτή τη συζήτηση, καθώς και σε άλλες συνεντεύξεις και παρουσιάσεις, η πραγματική παρασιτική φύση του Κέντρου για τον Αστικό Μετασχηματισμό εστιάζεται πλήρως. Όλα τα έργα που προτείνονται από το Κέντρο έχουν σχεδιαστεί για να έχουν τη μορφή «συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», με το συντριπτικό μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης να προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα. Μερικοί (ελπίζουμε πολύ λίγοι) φιλελεύθεροι  φανατικοί θα μπορούσαν να επικροτήσουν αυτήν την «ιδιωτική πρωτοβουλία», αλλά παρακαλώ μην ξεγελιέστε. Πρώτα, σκεφτείτε τις κακές προθέσεις του WEF που διέπουν ολόκληρο το έργο. Δεύτερον, σκεφτείτε ότι η πρόθεση δεν είναι να οικοδομήσουμε κάτι χρήσιμο, αλλά μάλλον να δημιουργήσουμε νέα «περιουσιακά στοιχεία» τα οποία στη συνέχεια μπορούν να αποκομίσουν χρήματα και να αποτελέσουν τη βάση για χρηματοοικονομική κερδοσκοπία. Εξάλλου, στην επίσημη σελιδα του WEF διαφημίζουν την ατζέντα του "Δεν έχω τίποτα και είμαι ευτυχισμένος"! Δηλαδη, δεν έχεις κανένα περιουσικό στοιχείο όπως σπίτι η γή και είσαι ευτυχισμένος. Δεν θέλουν να έχεις τίποτα δικό σου. 

Μεγάλο μέρος αυτής της προσέγγισης προέρχεται από την παρανοϊκή ιδέα του WEF για μια ανύπαρκτη «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση», στην οποία η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), η τεχνολογία 5g και οι σχετικές καινοτομίες γίνονται η βάση για όλο (ή τους περισσότερους) νεοδημιουργηθέντες «πλούτο». Για παράδειγμα, ένας από τους συμμετέχοντες δήλωσε ότι πρέπει «να ξεφύγουμε από τις κληρονομικές ιδέες της κατασκευής, της μηχανικής και των υποδομών», δηλαδή εργοστάσια, φράγματα, έργα ύδρευσης, δρόμοι κ.λπ. Αντίθετα, το μέλλον θα περιλαμβάνει την «Ψηφιοποίηση της Υποδομής «Υποδομή Έξυπνης Πόλης», «Διαβάσεις πεζών που κατευθύνονται με AI», κ.λπ. Παρέχει ακόμη και ένα παράδειγμα αυτοκινήτων «αυτοστάθμευσης», που χρησιμοποιούν τεχνολογία 5g, ως παράδειγμα της «νέας υποδομής».

Όλα αυτά θα ήταν για γέλια, αλλά σκεφτείτε ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο πάνελ ήταν «Μεγιστοποίηση της αξίας στις επενδύσεις υποδομής». Το σχέδιο είναι η απόσχιση ή η δημιουργία πολυάριθμων έργων που στη συνέχεια θα καταστούν εμπορεύσιμα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία. Έχουμε ήδη δει πολλά παραδείγματα αυτού. Σκεφτείτε ξανά τη νομοθεσία «cap-and-trade» που εισήχθη για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του 1990, όπου η «εμπορία εκπομπών άνθρακα» έγινε η βάση για μαζική οικονομική κερδοσκοπία και κέρδος—δηλαδή μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα και καταστρέφοντας το οικονομία, οι κερδοσκόποι κέρδισαν εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό που προτείνεται δεν είναι απλώς το παλιό κακό της «ιδιωτικοποίησης», όπου μια ιδιωτική εταιρεία, για παράδειγμα, αναλαμβάνει τα συστήματα παροχής ενέργειας ή νερού και στη συνέχεια εξοντώνει το κοινό με αυξήσεις τιμών και περικοπές υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα χρηματοπιστωτικό σχήμα με το οποίο οι ζωές και η ευημερία των πολιτών καταστρέφονται καθώς δημιουργούνται νέα χρηματοπιστωτικά μέσα προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας. Αυτό είναι επίσης συνεπές με τις προσπάθειες του Λάρι Φινκ του Black Rock και του Mark Carney της Τράπεζας της Αγγλίας να παρασύρουν την τραπεζική κοινότητα στη χρηματοδότηση μόνο «πράσινων επενδύσεων».

Αυτό είναι το σχέδιο για το Ντιτρόιτ και για όλες τις στοχευμένες πόλεις του WEF που βλέπουμε να υλοποιείται και στην Ελλάδα με την δημιουργία των "Εξυπνων Πόλεων" . Δεν θα δημιουργηθεί τίποτα χρήσιμο, αλλά θα δημιουργηθούν δεκάδες συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (βλέπε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ κ.α) για πράσινα έργα, για τη δημιουργία νέων «χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων», τα οποία στη συνέχεια θα γίνουν η βάση για απροσδόκητα κερδοσκοπικά κέρδη όπως η Swiss Reinsurance Company Ltd και Macquarie Asset Management. 

Μία από τις συζητήσεις στο πάνελ στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου είχε τίτλο «Σχεδιάζοντας πόλεις για ένταξη και κοινές ευκαιρίες». Θα μπορούσε, πιο αληθινά, να ονομαζόταν «Σχεδιάζοντας τις πόλεις για τη φτώχεια και την κοινή υποταγή».

Το "Inclusiveness" είναι μία προπαγάνδα για το πλήθος που στοχέυει ο Klaus Schwab στο Νταβός. Για τους εξαιρετικά ευκολόπιστους, ακούγεται καλό, σαν ένα άλλο σύνθημα του WEF, «Αξίες για όλους». Ομως όλα αυτά είναι απλώς ένα καλοσχεδιασμένο μάρκετιγκ προπαγάνδας όπου οι πιο κακές προθέσεις κρύβονται πίσω από τις πιο αθώες φράσεις. 

Οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο Κορυφής είπαν στην παρουσία ότι εμείς οι άνθρωποι πρέπει να «Τερματίσουμε τον Πόλεμο κατά της Φύσης» και ότι αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τις πόλεις. Για το σκοπό αυτό προτείνουν τη μαζική κατήχηση των μικρών παιδιών, χρησιμοποιώντας τη μάντρα «Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση». Με πρότυπη πόλη το Ντιτρόιτ, Προβλέπουν ότι κάθε παιδί θα φυτέψει ένα δέντρο, με οργανωμένες ταξιαρχίες νεολαίας που αναπτύσσονται σε μια τέτοια δραστηριότητα. Τέτοια έργα θα είναι «all inclusive», όπως και η πρόσβαση σε κοινοτικά επιθέματα λαχανικών, προγράμματα δωρεών φαγητού και χρήση ποδηλατοδρόμων.

Ενώ βλέπουμε την ζωή στις πόλεις να γίνεται ασφυκτική και αντί να προωθείται η αποσυμφώρηση των πόλεων, οι επικυρίαρχοι στοχεύουν στην υπερκατοίκηση τους εκμεταλλευόμενοι την άγνοια των προθέσεων τους, τους ίδιους τους πολίτες. 

Οι φυλετικές διακρίσεις μας λένε θα εξαφανιστούν σε αυτές τις φιλικές προς τη φύση επιδιώξεις. Όλοι θα μάθουμε να είμαστε χαρούμενοι υπηρετώντας έναν μεγαλύτερο σκοπό, απολαμβάνοντας τη λάμψη της σωτηρίας του πλανήτη. Φυσικά, θα μάθουμε επίσης ότι το να μοιραζόμαστε τη φτώχεια θα γίνει καθολικό, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Η έλλειψη αξιοπρεπών θέσεων εργασίας, η έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης, η άθλια δημόσια εκπαίδευση και η επιδημία των ναρκωτικών θα είναι επίσης «all inclusive». Μήπως όλο αυτό έχει κάτι κοινό με την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας με την μαζική εισβολή λαθραίων μεταναστών; 

Αυτή είναι τόσο μια δολοφονική πράσινη ατζέντα, όσο και μια ληστρική ολιγαρχική χρηματοδότηση. Ολα αυτά πρέπει να απορριφθούν. Οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν την ζωή τους στα χέρια τους για να σταματήσουν όλα αυτά τα σχέδια και ατζέντες που είναι απέναντι στην ανθρώπινη φυσιολογία. 

Εμείς, ως λαός, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη της κυριαρχίας μας για να ξαναχτίσουμε την παραγωγική δύναμη ολόκληρου του έθνους μας.  Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με την ένωση μας στον μοναδικό ανθρωποκεντρκό πολιτικού φορέα του ΕΘΝΟΥΣ των Ελλήνων- Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΛΕΥΣΙΣ για την έναρξη της μεγαλύτερης επέκτασης της παραγωγικής μας οικονομίας στην ιστορία. Αν το κάνουμε αυτό, η ΕΛΛΑΔΑ θα έχει μέλλον. 

Όλοι θα έχουμε μέλλον!!!


 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:

ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944

ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com

FACEBOOK Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ

TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια