ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Όρμπαν: Η ΕΕ «καταστρέφεται» τιμωρώντας μέλη που σταματούν τους παράνομους μετανάστες και χρηματοδοτούν οργανώσεις του Σόρος

 

Όρμπαν: Η ΕΕ «καταστρέφεται» τιμωρώντας μέλη που σταματούν τους παράνομους μετανάστες και χρηματοδοτούν οργανώσεις του Σόρος


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν έχει παραπονεθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να τιμωρήσει τα κράτη μέλη που προστατεύουν τα σύνορά τους, ενώ χρηματοδοτεί οργανώσεις υπέρ της μετανάστευσης που συνδέονται με τον Τζορτζ Σόρος.


Σε μια συνέντευξη στο Kossuth Radio, μια απομαγνητοφώνηση της οποίας είδε το Breitbart London, ο εθνικός συντηρητικός ηγέτης προειδοποίησε ότι, καθώς η πίεση που ασκείται από τη Λευκορωσία στα σύνορα της Πολωνίας έχει ρίξει λάδι στη φωτιά της μακροχρόνιας μεταναστευτικής κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μπλοκ ήταν «υπό επίθεση από τρεις κατευθύνσεις ταυτόχρονα».


«Κύματα μεταναστών φτάνουν στην Ευρώπη μέσω της Ιταλίας, από τη θάλασσα , και μερικές φορές φτάνουν ακόμη και μέχρι την Ισπανία . Βλέπουμε τις εικόνες από τα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας , έτσι άρχισαν να έρχονται και από την Ανατολή. Και ο πονοκέφαλος μας, το πραγματικά μεγάλο μας πρόβλημα, είναι ότι οι μετανάστες φτάνουν επίσης στη βαλκανική διαδρομή μέσω Σερβίας , Τουρκίας και Ελλάδας . Η πίεση αυξάνεται ταυτόχρονα και από τις τρεις κατευθύνσεις», εξήγησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.


Ο Πρωθυπουργός Ορμπάν πρόσθεσε ότι, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν δίνει χρήματα για τη φυσική ασφάλεια των συνόρων, δίνει χρήματα για ό,τι βοηθά τη μετανάστευση», υποστηρίζοντας περαιτέρω ότι οι Βρυξέλλες «έδιναν χρήματα στις οργανώσεις του Τζορτζ Σόρος…. [χρηματοδοτώντας] όλες τις «οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών» – ή όπως αλλιώς ονομάζονται – που υποστηρίζουν τη μετανάστευση. Και όσοι ασχολούνται με την άμυνα δεν παίρνουν τίποτα».


«Οι Βρυξέλλες πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοκαταστρέφεται», προειδοποίησε.


Ο Όρμπαν είπε ότι, από την πλευρά της, η Ουγγαρία είχε «σταμάτησε τους περισσότερους από 100.000 μετανάστες» στα καλά αμυνόμενα σύνορά της το 2021 — «τριπλάσιος αριθμός για πέρυσι» — αλλά ότι το ίδρυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες κάθε άλλο παρά υποστήριξε τις προσπάθειές του.

Τόνισε το γεγονός ότι οι μετανάστες που σταματούν είναι «άνθρωποι που διαπράττουν εγκλήματα, περνούν παράνομα τα σύνορα» και ότι η Ουγγαρία θα έχει τα δικαιώματά της να τους φυλακίσει — «Μα πού θα βάζαμε 100.000 κρατούμενους;»

Σημειώνοντας επιπλέον ότι η ΕΕ προσπαθούσε να καταργήσει αυτήν την επιλογή δίωξης παράνομων διασχιστών συνόρων ως έσχατη λύση, ο Orbán συνέχισε εξηγώντας ότι αυτή τη στιγμή είναι η πολιτική της Ουγγαρίας να απελαύνει γρήγορα τέτοιους ανθρώπους, αλλά «Η ΕΕ δεν το δέχεται όλα: θέλει αυτοί οι 100.000 άνθρωποι να είναι εδώ στην Ουγγαρία».

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης —ή «ευρωκράτες» — έχουν πάρει τη θέση ότι «οι κανόνες στην Ουγγαρία σήμερα δεν είναι σωστοί… Λένε ότι πρέπει να δεχθούμε αυτούς τους ανθρώπους εδώ, θα πρέπει να τους ζητήσουμε τα έγγραφά τους, θα πρέπει να δεχτούμε κάποιο είδος γραφειοκρατίας από αυτοί οι άνθρωποι – ή τουλάχιστον οι λεκτικές τους δηλώσεις. σύμφωνα με αυτούς, θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει 100.000 διαδικασίες για να ελέγξουμε αν τους θέλουμε εδώ», είπε.

Αυτή ήταν η πολιτική της βρετανικής κυβέρνησης υπό την ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον όταν δεχόταν παράνομους μετανάστες με βάρκες που περνούσαν τη Μάγχη από τη Γαλλία και το Βέλγιο —ασφαλή, πρωτοκόσμια κράτη μέλη της ΕΕ— χωρίς μετανάστες να επιστρέψουν πίσω και όλοι τους δέχθηκαν και φιλοξενήθηκαν στο τα έξοδα των Βρετανών φορολογουμένων ενώ διεκπεραιώνονται τα αμφίβολα αιτήματά τους για άσυλο, με αποτέλεσμα σχεδόν κανένας να μην απελαύνεται , παρά το γεγονός ότι ελάχιστοι είναι νόμιμοι πρόσφυγες.

Η Ουγγαρία, εν τω μεταξύ, αναμένει από τους επίδοξους αιτούντες άσυλο να υποβάλουν την αίτησή τους στις ουγγρικές πρεσβείες σε χώρες εκτός των συνόρων της - κυρίως στους νότιους γείτονές της, τη Σερβία και την πΓΔΜ.


«Η μόνη λέξη για αυτό που κάνουν οι Βρυξέλλες [εναντίον αυτού του συστήματος] είναι η βλακεία», δήλωσε ο Όρμπαν, προειδοποιώντας ότι η μεταναστευτική κρίση του μπλοκ «θα μεγαλώσει, επειδή 30.000-35.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν κάθε μέρα».

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την επερχόμενη κυβέρνηση συνασπισμού αριστερής-φιλελεύθερης Γερμανίας , η οποία, κατά την άποψή του, ενδιαφέρεται περισσότερο για τη μαζική μετανάστευση από τη πλασματικά κεντροδεξιά Άνγκελα Μέρκελ.

«Το πρόγραμμα της γερμανικής κυβέρνησης μόλις δημοσιεύτηκε, στο οποίο η Γερμανία περιγράφεται ως χώρα μεταναστών», υποστήριξε, υπονοώντας ότι υπάρχουν τώρα «δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες του έθνους» μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή «χώρες που αναγνωρίζουν ανοιχτά ότι θέλουν να είναι χώρες μεταναστών [και] χώρες –εμείς οι Ούγγροι, για παράδειγμα– που αναγνωρίζουν ανοιχτά ότι δεν θέλουν να είναι χώρες μεταναστών».

«Αυτές οι δύο θέσεις δεν μπορούν να συμβιβαστούν, γιατί είτε είσαι χώρα μετανάστευσης είτε δεν είσαι. Και δεν θα υποχωρήσουμε. Και αν τους ξέρω, ειδικά τους Γερμανούς, δεν είναι και ιδιαίτερα καλοί να το κάνουν», κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: https://www.breitbart.com/europe/2021/12/01/orban-eu-punishing-members-which-stop-illegal-immigration-funding-soros-orgs/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:

ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944

ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com

FACEBOOK Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ

TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια