ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Συνταξιούχων κατά Μητσοτάκη

 

Συνταξιούχων κατά Μητσοτάκη

Σχόλιο συντάκτη: 
Είμαστε  ως  Έλληνες  υποχρεωμένοι  να  καταστήσουμε  την  τρίτη  ηλικία αυτάρκη ώστε να μην εξαρτάται από κανέναν και είμαστε  υποχρεωμένοι όλοι να την σεβόμαστε.  Τα τελευταία χρόνια ο Ελληνικός λαός βιώνει μια στοχοποιημένη επίθεση απαξίωσης, οικονομικής κατάπτωσης, λεηλασίας δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και αποξένωσης από τα ιδανικά του, την γλώσσα του, τα έθιμα και τις συνήθειες του. Αυτή η τραγική πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα μιας συνεπούς ανθελληνικής και προδοτικής συνεχούς πορείας του πολιτικού κατεστημένου όπως αυτή διαγράφεται στην νεότερη ιστορία του Ελληνικού Εθνους. 
Αυτό που βιώνουμε έως και σήμερα δεν είναι Δημοκρατία αλλά επαίσχυντη ολιγαρχία μέσω της κομματοκρατίας κάτω από το κάλυμμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. 
Η Ελληνων Συνέλευσεις δημιούργησε τον φορέα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ με τη ονομασία ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΥΣΙΣ για την εγκαθίδρυση της Ελληνικής Δημόκρατίας της μόνης Δημοκρατίας, στην βάση και στις αρχές όπως απορρέουν από την Γραμματεία ως θεώρημα και ως Πρακτική εφαρμογή. Στην εγκαθίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατίας με πηγή εξουσίας το κρατείν του Δήμου όπου οι Δημότες είναι πραγματικά πολίτες με πλήρη συμμετοχή επί της κρίσεως και αρχής.  

Διαβάστε το άρθρο:

Ψεύτη, κλέφτη και μπαγαπόντη χαρακτηρίζουν επί της ουσίας οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι το επίδομα των 200 ευρώ για το Πάσχα το οποίο τους υποσχέθηκε, είναι «ψίχουλα» δεδομένου του διαρκώς αυξανόμενου «κύματος» ακρίβειας και του γεγονότος ότι, το συγκεκριμένο έκτακτο οικονομικό βοήθημα θα το λάβει μόλις ο ένας στους 4 από το σύνολο των «απόμαχων της εργασίας».

Συνταξιούχοι: κ. Μητσοτάκη είσαστε ψεύτης, κλέφτης και μπαγαπόντης – Άγρια κριτική με σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρωθυπουργού από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων μετά τις εξαγγελίες για το νέο «πακέτο» στήριξης – «Μας ‘’κόψατε’’ τη 13η σύνταξη που ανερχόταν στο 1 δισ. ευρώ για όλους τους συνταξιούχους και μας επιστρέφετε ένα επίδομα – ‘’ψίχουλα’’ που ανέρχεται στα 135 εκατ. ευρώ και θα το λάβει μόλις ο ένας στους 4», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θα τον ξεχάσουν όταν έρθουν οι εκλογές

Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), μετά τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το «πακέτο» στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών, αναφέρεται: «Μετά από… ένα εξάμηνο που η ακρίβεια θερίζει τους Έλληνες, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τους θυμήθηκε. Φυσικά, δεν ξέχασε να αναφερθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους. Όμως, η υποκρισία και το ψέμα έχουν «κοντά ποδάρια» κ. Μητσοτάκη. Αλήθεια, ως πότε θα συμπεριφέρεστε στους συνταξιούχους, λες και είναι επαίτες; Όχι, κ. Μητσοτάκη! Είμαστε αξιοπρεπείς, όχι ζητιάνοι! Δεν ανεχόμαστε να μας δίνουν ψίχουλα και να διαχωρίζουν τους ανθρώπους. Θέλουμε στήριξη για όλους τους συνταξιούχους».

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες τη χορήγηση επιδόματος 200 ευρώ για το Πάσχα σε 676.000 χαμηλοσυνταξιούχους (ατομικό εισόδημα 7.200 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα 14.400 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ). Το σύνολο των συνταξιούχων, όμως αναφέρει το Δίκτυο, ήταν 2.427.397 άνθρωποι! «Αυτό σημαίνει», τονίζει το ΕΝΔΙΣΥ προς τον πρωθυπουργό, «ότι δίνετε ψίχουλα μόλις στο 27% του συνόλου των συνταξιούχων. Δηλαδή, βοήθημα θα λάβει μόνο ο ένας στους τέσσερις. Οι υπόλοιποι;».

«Για τα όρια εισοδήματος που θέσατε», συνεχίζει το ΕΝΔΙΣΥ, «χορηγείτε επίδομα μόνο σε όσους παίρνουν (κύρια και επικουρική σύνταξη), 600 ευρώ το μήνα μικτά. Άρα, χορηγείτε επίδομα σε όσους εισπράττουν κύριες συντάξεις κάτω από 500 ευρώ το μήνα. Οι υπόλοιποι; Δεν αντιμετωπίζουν οι υπόλοιποι «το τέρας» της ακρίβειας; Ντροπή…».

Σύγκριση με τη «13η σύνταξη»

Επίσης, το ΕΝΔΙΣΥ θυμίζει τη 13η σύνταξη που κατήργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Χορηγείτε παροχή, που την κοστολογείτε στα 135 εκατ. ευρώ» αναφέρει το Δίκτυο, σημειώνοντας, όμως, ότι «η 13η σύνταξη ήταν πάνω από 1 δισ. ευρώ κύριε Μητσοτάκη! Πού πήγαν τα υπόλοιπα χρήματα; Στις τσέπες των δικών σας, διορισμένων golden boys; Θα έπρεπε να ντρέπεστε για τα ψίχουλα που δίνετε στους συνταξιούχους. Τέτοιος εμπαιγμός, τέτοια κοροϊδία δεν έχει υπάρξει ξανά».

«Εδώ όμως τελειώνει ο εμπαιγμός, τονίζουν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, σημειώνοντας ότι «εσείς κύριε Μητσοτάκη, είστε ο πρωθυπουργός που μας έκλεψε. Είστε ο πρωθυπουργός που φέρετε ακέραια την ευθύνη για την κατάργηση της 13ης σύνταξης. Μια σύνταξη, που είχε ψηφιστεί με νόμο, για να καταβάλλεται κάθε Άνοιξη, τέτοιες μέρες. Αλήθεια, γνωρίζετε ότι την τελευταία τριετία, όλοι οι συνταξιούχοι, έχασαν πάνω από 2,7 δισ. ευρώ από την επιλογή σας; Καταργήσατε τη 13η σύνταξή μας και τώρα, δίνετε ψίχουλα στο 1/4 από εμάς».

«Ντροπή, μόνο ντροπή», καταλήγει η ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν ο πρόεδρος Νίκος Χατζόπουλος και η γενική γραμματέας του ΕΝΔΙΣΥ Πόπη Μουρίκη καταλήγοντας: «Οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν. Ξέρουν, γνωρίζουν, θυμούνται. Δεν μπορείτε να τους ξεγελάσετε. Δεν είμαστε ιθαγενείς να μας πετάτε καθρεφτάκια. Απαιτούμε σεβασμό και θα τον κερδίσουμε. Αλλά μαθαίνουμε ότι ετοιμάζετε εκλογές. Θα λάβετε εκεί την απάντησή σας»…

ΠΗΓΗ: https://www.antinews.gr/action.read/ellada/mudroi-suntaksiouxon-kata-mitsotaki/4.157207

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ε.ΣΥ. 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

Το  πρόγραμμα  που  αναπτύσσεται  κατωτέρω  είναι  στηριγμένο  επάνω  στις οικονομικές  προσφορές  του  Αρτέμη  Σώρρα  προς  την  Κυρίαρχη  Ελληνική Δημοκρατία καθώς επίσης και στο πρόγραμμα των 2,3 τρις Ευρώ το οποίο έχει  κατατεθεί  στα  Ταμεία  Κληρονομικών  Κεφαλαίων  των  αυτοχθόνων κυρίαρχων Ελλήνων.   Αυτές οι προσφορές και τα αποθεματικά που είναι στην διάθεση των Ελλήνων θα  περιέλθουν  στα  χέρια  μας  όταν  τους  θεσμούς  του  κράτους  μας  τους αναλάβει ο Πολιτικός Φορέας  «Ελλήνων Συνέλευσις - Ε.ΣΥ.».   

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ:  
Να  ληφθούν  κεφάλαια  από  τα  παράγωγα  του  πλούτου  των Ελληνικών  Κληρονομικών  Ταμείων  Διεθνούς  Εξασφάλισης,  που διατηρούνται  καταχωρημένα  στους  ειδικούς  Θεσμικούς  Μητρικούς και  Παράλληλους  «Υπερκαλυμμένους  λογαριασμούς»  (OVER BALANCED) ή/ και  «Κύριους λογαριασμούς» (GLOBAL MASTER CASH AND  CHIPS  ACCOUNTS  -  GMC  &  CA),  ή  /  και  τους  «Διεθνείς Συγκεντρωτικούς  Λογαριασμούς»,  (INTERNATIONAL  COMBINED COLLATERAL  ACCOUNTS  ),  στην  Τράπεζα  Ελλάδος  καθώς  και  σε όλες τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες ή άλλους οργανισμούς με έδρα  την  Ελλάδα  και  το  εξωτερικό  και  που  ελέγχονται  από  την Τράπεζα  Διεθνών  Διακανονισμών  (BIS  -  Bank  of  International Settlements), την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), Federal Reserve και  τις  κεντρικές  τράπεζες  των  χωρών  δια  μέσου  των  γκρίζων/ μαύρων οθονών (Επίπεδο υψίστης ασφαλείας). Τα κεφάλαια αυτά είναι Δικαιωματικά, κατά τις Διεθνείς Συνθήκες, νόμιμη ιδιοκτησία του Κυρίαρχου  Ελληνικού  Έθνους,  όπως  αλλιώς  είναι  γνωστό  ως  «η Παγκόσμια  Διευκόλυνση  του  Χρέους»  (Global  Debt  Facility),  με απώτερο  σκοπό  να  δομηθεί  χρηματοδότηση  προς  όφελος  του Έλληνα  Πολίτη,  για  μια  βιώσιμη  αναδιάρθρωση  και  αναπτυξιακή πολιτική, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την αναγέννηση του Ελληνισμού στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.  Αφορά  την  κάθετη  αειφόρο  ανάπτυξη  με  έργα  κοινωφελή  και ανταποδοτικά μαζί με εξαγορά των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και  νοικοκυριών  για  την  Ελλάδα,  Κύπρο  και  τον  απανταχού Ελληνισμό. 

2.2. ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΗ:  
Ο  Αρτέμης Σώρρας δέσμευσε ως εγγύηση αντίστοιχη περιουσία από
το  δικό  του  χαρτοφυλάκιο  ούτως  ώστε  να  μην  επιβαρυνθεί  με  
ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.  

2.3. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:  
Το  αίτημα  κατατέθηκε  και  επικυρώθηκε  στους  αρμόδιους  φορείς 
(Παγκόσμιος  Ελεγκτικός  μηχανισμός, «ALPHA OMEGA STATION», 
World Bank, Federal Reserve, ITC, Consolidated Credit Bank LTD, UN, EU, ECB, IMF, Ελληνική Δημοκρατία, Άρειος Πάγος, USA & Ρωσία).  
 

 4.5. Η περίθαλψη και συνταξιοδότηση των εργαζομένων θα καλύπτεται από ένα ασφαλιστικό ταμείο υψηλοτάτων προδιαγραφών το οποίο θα λειτουργεί πάντα με καθαρή ανταποδοτικότητα. Το ταμείο αυτό θα είναι αυτοδιοίκητο με σκοπό να πραγματοποιεί κερδοφόρες  επενδύσεις ώστε να βελτιώνεται η θέση των μετόχων  του που είναι οι συνταξιούχοι. Όλα τα υπάρχοντα ταμεία αφού ελεγχθούν θα εξυγιανθούν και θα λειτουργούν προς όφελος των πολιτών. Η λειτουργία της Ελλήνων Πολιτείας μέσω μηχανισμών και νόμων θα είναι η διαχρονική εξασφάλιση της τρίτης ηλικίας. Μεγάλο και σημαντικό  κεφάλαιο η τρίτη ηλικία για την Πολιτεία.  Άνθρωποι γεμάτοι βιωματική σοφία μπορούν να μεταδώσουν τον σπόρο της γνώσης στην επερχόμενη γενιά με σεβασμό για τον άνθρωπο, την Πολιτεία,  το  περιβάλλον, τον πλανήτη και την Κοσμοθέαση (Κοσμοθέαση είναι οτιδήποτε προσλαμβάνεται από τις  αισθήσεις  και γίνεται αντιληπτό μέσω της νοητικής διεργασίας ως αληθινό και υπαρκτό).   
4.6.Η Ελλήνων Πολιτεία αναγνωρίζει την  υποχρέωση να παρέχει τις συνθήκες για την  ικανοποιητικότερη διαβίωση σε αντίθεσ  με το σημερινό καθεστώς το οποίο σκοτώνει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας γιατί τους κονσερβοποιεί σε πανάθλια ιδρύματα που έχουν μόνο κερδοσκοπικό χαρακτήρα.   
4.7. Σε ολόκληρη την Ελλάδα η Ελλήνων Πολιτεία αναλαμβάνει πλήρως την υποχρέωση της έναντι της τρίτης ηλικίας δημιουργώντας πάρκα που θα περιλαμβάνουν σύγχρονες εγκαταστάσεις διαμονής, εγκαταστάσεις ενασχολήσεων και συναναστροφής – επικοινωνίας, αίθουσα σωματικής αγωγής, ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη κ.ο.κ.  

13.0  ΥΓΕΙΑ  
Η  υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και  πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία. Η  Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.   

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:

ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944

ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com

FACEBOOK Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ

TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”
http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια